woensdag 22 oktober 2014

Body & Bess




Het begon allemaal met frambozenpitten die als 'afval' werden beschouwd door fruitsap fabrikanten. Vijf jaar later brengt Body&Bess een gamma producten voor lichaamsverzorging op de markt op basis van die zelfde frambozenpitten die door fruitsap fabrikanten als afval beschouwd werden.


Body&Bess is er in geslaagd de frambozenpitten te persen tot olie. Voor een liter van deze olie is een hele vrachtwagen pitten nodig. Deze pitten komen van biologisch geteelde frambozen en zijn afkomstig vanuit heel Europa. BodyandBess is er in geslaagd om van een afval producten opnieuw een volwaardig product te maken. De afval die overblijft van de pitten te persen worden dan weer verwerkt in hun scrubs.

Body&Bess speelt verder op in op een volledig natuurlijke productie proces. De ingrediënten komen uit Europa, deze worden verder verwerkt op Vlaamse bodem en ze worden gebotteld in Antwerpen. Door alles zo dicht mogelijk te produceren en verwerken wordt het mileu zo min mogelijk belast en iedere werknemer krijgt een eerlijk loon. BodyandBess voert dus een MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) beleid door in haar bedrijf. Iets wat wij enkel kunnen beamen sinds onze milieuproblematiek.

Na twee jaar onderzoek en ontwikkeling zijn ze er in geslaagd om een stabiele olie te bekomen die rijk is aan Vitamine A en E en omega -3 en -6. Dit heeft niemand hen ooit voorgedaan. Daarna besloten ze een hoge concentratie van de frambozenpitolie te verwerken in verzorgingsproducten. In 2010 werd BodyandBess geboren.

Door externe factoren zoals straling, luchtverontreiniging, stress, lichamelijke belasting, etc. staat ons lichaam blootgesteld aan vrije radicalen. Deze vrije radicalen kunnen schade aanrichten in ons lichaam. Schade zoals veroudering van het lichaam en van de huid en bindweefsels. Anti-oxidanten kunnen deze schade beletten en kunnen ongewenste oxidatie voorkomen.De anti-oxidanten kunnen dus huidveroudering voorkomen. Deze Anti-oxidanten bevinden zich in hoge concentratie is frambozenpitolie en dus ook in de producten van Body&Bess. Frambozenitolie bevat VITAMINE A en E, Dit zijn anti-oxidanten.

Fambozenpitolie bevat ook OMEGA -3 en -6 dit helpt de weerstand van onze huid te verhogen, celgroei stimuleren (de celgroei neemt af door het ouder worden, door het constant delen van de cellen), anti-aging, talg reguleren en roodheid en schilfervorming verminderen.

De producten van Body&Bess hebben een werking zowel op korte als lange termijn. Ze gaan de normale tot gevoelige huiden voeden en rehydrateren. Ze hebben een verzachtend effect op muggenbeten en op geprikkelde en rode huiden. Op lange termijn kunnen ze zelf pigment vlekken gaan vervagen en ze hebben een preventieve werking tegen huiduitslag, eczeem en andere huidaandoeningen. In de zomer gaan ze je huid ook gaan verfrissen.

Deze producten zijn dan weer heel geschikt voor gevoelig en droge huid types omdat ze je huid gaan verzorgen en hydrateren. Mensen met een vette huid? Niet getreurd BodyandBess heeft ook producten voor mensen met een vet huid type. BodyandBess brengt drie lijnen op de markt de Care line, Care pro line en de Swim line.

Care line

De Care line bevat 12 producten en is bedoeld voor particulieren. De dagcrème is beschikbaar voor drie huidtypes - zeer droge huid, - droge huid tot normale huid, - gemengde tot vette huid.  De nachtcrème is beschikbaar voor twee huidtypes - zeer droge huid en normale tot droge huid. Van deze lijn kun je een kennismaking pakket bestellen, dit pakket bevat 8 stalen. Je kunt deze producten bestellen via de webshop.

De Care pro line is bedoeld voor professionals, deze lijn bevat ook 12 producten.

De Swim line bevat drie producten voor, voor- na- en tijdens het zwemmen. Deze lijn is ook beschikbaar voor particulieren en vind je ook in de webshop.

Care pro line
De producten kun je dus bestellen via de online webshop of bij een schoonheidsinstituut, de lijst van deelnemende schoonheidsinstituten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten