maandag 14 april 2014

Tatoeages

Tatoeages blijven een actueel gegeven in onze maatschappij. Uit verschillende hoeken komen er zowel negatieve als positieve reacties op.
Vaak hoor je Tatoeages zijn vulgair en gemeen. Daarom niet noodzakelijk waar. Dat is iedereen zijn/haar persoonlijke mening en voorkeur. Met vulgaire tatoeages word al snel verwezen naar een tramp stamp (tatoeage op de onderrug). Met gemene tatoeages worden al snel verwezen naar doodshoofden, geweren, enz.
                                        Tatoeage van mezelf ==>



Ook zijn er de laatste jaren nieuwe trends rond tatoeages. Het gaat dan om verschillende tekens of om plaatsen. Vaak worden deze tatoeages geïnspireerd op de tatoeages van een beroemdheid.
Infinity tekens zijn dan ook in. Jonge meisjes kiezen hier vaak voor en het wordt zelf als vriendschap tatoeages geplaatst. Zwarte vogels en dromenvangers zijn momenteel ook erg in.

Over een tatoeage moet je goed nadenken, het blijft immers voor altijd op je lichaam. Natuurlijk kan je het laten weg laseren of er een andere tatoeage laten over plaatsen. Maar dat is niet echt de bedoeling denk ik.

Ik denk dat het daarom belangrijk is dat je er goed over na denkt, het is voor altijd. Ook moet je je inbeelden dat de betekenis die er achter zit, dat je die kunt meedragen voor je verdere leven. En daar rond dan kunt verder werken naar eventueel nieuwe tatoeages.

De keuze van je tatoeëerder is ook heel belangrijk. Heeft hij/zij een goede reputatie, in welke stijl is hij/zij gespecialiseerd  is, prijsklassen, enz. Dit kan via websites, reclame, ervaringen van vrienden en kennissen, enz.

Eenmaal een goede gevonden, ga je gewoon langs met je ideeën. Als je dan overtuigd bent kan je al een afspraak maken voor de plaatsing van de tatoeage. De tatoeëerder zal je dan ook uitgebreid uitleg geven over hoe je je tatoeage moet verzorgen.

Zelf heb ik verschillende  tatoeages. En ik ben hier heel blij mee.
Mensen vragen me weleens: "doet het pijn"?
Ik denk dat dat voor iedereen persoonlijk is, iedereen zijn pijngrens ligt anders. Van mijn tatoeages heb ik eerlijk gezegd niet veel last gehad. Soms wel een venijnig prikje of een pijnlijk plaatsje. Maar voor de rest had ik niet veel last.

Ook mijn na verzorging was geen probleem. Mijn tatoeages genazen goed.
Ik kreeg van mijn tatoeëerder de raad ze in te smeren met Bepanthol zalf. Dit is inderdaad zalf voor baby billetjes.
                                        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten