vrijdag 21 november 2014

Beauty News - Wat is concealer? Wat is corrector?

Tegenwoordig krijg ik veel de vraag: "hoe krijg ik rode plekjes weg in mijn gezicht?", "Welke soort foundation gebruik jij?", "Wat is een primer?"


Eerst en vooral een foundation dient om je huid egaal te maken en werkt ligt camouflerend. Kies in de eerste plaats een juiste kleur van foundation. Kijk ook naar je huid type, heb je een vette huid? Kies dan voor een matte foundation. Hierdoor gaat je huid minder glimmen. Let wel op, deze foundations zijn veel dikker en kunnen zwaar gaan aanvoelen na een tijdje.

Van foundation mag je niet verwachten dat hij bijvoorbeeld couperose of puitjes gaat verdoezelen. Daarvoor gebruik je een groene primer die je vóór je foundation aanbrengt. Heb je een vette huid? Dan breng je een matte primer aan. Wil je dat je foundation de hele dag blijft zitten? Dan kun je een neutrale primer aanbrengen. Een primer zorgt er ook voor dat onze huid gehydrateerd gaat blijven en legt een beschermlaagje op onze huid. De primers gaan er voor zorgen dat onze foundation beter 'pakt' op onze huid en onze foundation blijft langer zitten. De primers hangen af van merk tot merk. De meeste cosmetica merken brengen primers op de markt, de ene al wat meer dan de andere. Een primer breng je heel makkelijk aan. Neem product op je handrug en breng hem met je vinger toppen deppend aan en laat hem even drogen.

Een concealer gaan we gebruiken om verschillende delen van ons gezicht te gaan oplichten. Vooral rond de ogen, de neus en mond plooi, cupidoboog en kin. Door concealer te gebruiken gaat onze teint er veel natuurlijker uit zien en tekenen van vermoeidheid gaan verminderen. Een concealer dient dus niet om plekken te verdoezelen, daarvoor gebruiken we primers.

Hierna kun je nog gaan afpoederen met een transparante poeder om alles egaal en natuurlijker te maken. Dit is voor mij een dag make-up. Het lijkt veel dat je op huid smeert maar dat is het niet. Bescherm je huid goed door een dagcrème aan te brengen en deze 10 minuten te laten inwerken.

Deze producten vind je bij de meeste cosmetica merken, zowel bij dure als lowbudget. Ik koop deze producten het liefst aan bij de duurdere merken omdat ze beter zijn van kwaliteit. Hopelijk heeft dit je een beter inzicht gegeven in de cosmetica wereld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten